Rundveehouderij

Achtergrond

Krap aanbod houdt prijzen op niveau

Het vraag-en-aanbodspel bij rosékalfsvlees werd afgelopen tijd gedomineerd door een aanbod aan kalveren dat aan de krappe kant was. Samen met een alleszins redelijke vraag zorgde dat voor zo’n 30 cent opbrengststijging sinds medio december. Nu klinken er echter geluiden dat het aanbod ruimer wordt; flink ruimer zelfs volgens één van de integraties. Als dat in de lopende week weer terugvalt, zal er weinig aan de hand zijn. Want de vraag, vooral naar voorvlees, is prima. Blijft het aanbod daarentegen langer op het niveau van afgelopen week, dan kon het wel eens moeilijk worden om de prijs te handhaven.
Bij de blanke kalveren houdt het krappe aanbod aan. Ze worden al een tijdje op een laag gewicht geslacht om van de hoge prijs te profiteren. En omdat in week 32 van het vorig jaar geen dieren zijn opgezet in verband met een mkz-dreiging, volgt er de komende weken ook nog een productiedalletje. Dat alles komt niet slecht uit, wand de afzet gaat moeizamer. Italië hikt meer en meer tegen het hoge prijsniveau aan, en in Duitsland zijn de prijzen verlaagd richting Nederlands niveau. Frankrijk bleef stabiel.

Prognose

Rosé stabiel, blank stabiel met een somber randje.

Of registreer je om te kunnen reageren.