Rundveehouderij

Achtergrond

Kalfsvlees blijft goed aan de prijs

Het was even onzeker of de prijsdaling die afgelopen weken in het blanke kalfsvlees zat zou doorzetten. De markt weifelde wat over de richting en bovendien zou het niet de eerste keer zijn dat de prijzen afglijden richting voorjaar. Maar het lijkt mee te vallen. Vooral de organen zoals de lever en goedkopere producten als voorvlees trokken lekker aan. Ze brachten met elkaar meer geld in het laatje dan wat de luxe karkasdelen moesten prijsgeven. Netto ging het er dus op vooruit, al liepen de meningen van de producenten uiteen. Eén bron vond het eerder minder gaan dan de week ervoor. Vooral de belangrijke bestemming Italië sputterde wat tegen bij voorstellen tot prijsverhoging.
Maar de slachtaantallen zijn niet hoog en de kalveren zijn aan de lichte kant. Bovendien groeide de belangstelling in Frankrijk en Duitsland. Italië zal dus schoorvoetend mee moeten komen.
De vraag naar rosés is sterk, het aanbod houdt niet over. Bijgevolg trokken de prijzen andermaal aan. Na enkele weken met steeds een dubbeltje erbij zou het niet vreemd zijn dat er een keer een prijsplafond in beeld komt.

Prognose:

Blank stabiel, rosé stabiel tot stijgend.

Of registreer je om te kunnen reageren.