Rundveehouderij

Achtergrond 181 x bekeken

Hogere prijzen

De situatie op de markt voor nuchtere kalveren lijkt weer op die van medio december. Dat houdt in dat de stoom er niet vanaf slaat; het binnenlandse aanbod is rustig maar gestaag. Afgelopen week was dat genoeg voor een prijsverhoging van rond een tientje, en daar blijft het waarschijnlijk ook bij. Want hoewel de wrevel groeit dat de integraties – ondanks inzakkende melkpoederprijzen en goede vleesprijzen – blíjven hameren op prijsverlaging van nuka’s, staan er over de grens genoeg klaar om prijsstijging in de kiem te smoren.
Dat de luxere dieren er in de tabel hierboven wat bekaaid vanaf lijken te komen, komt doordat een van de noteringen die Boerderij gebruikt een paar weken niet beschikbaar was. Nu hij weer meeweegt trekt dat het gemiddelde wat naar beneden, terwijl er in de praktijk eveneens een tientje bij kwam.

Prognose:

Stabiel tot hooguit enige euro’s erbij.

Of registreer je om te kunnen reageren.