Rundveehouderij

Achtergrond

Geart Benedictus

Geart Benedictus is op 14 januari 2008 benoemd tot voorzitter van de Nederlandse veeverbeterings- organisatie NVO. Hij volgt daarmee Geert Koopstra op.

Geart Benedictus (1952) was dierenarts in Joure. Hij verwierf bekendheid als directeur van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) en als voorzitter van de Noordelijke Land- en Tuinbouworganisatie (NLTO). Nu heeft hij een zelfstandig adviesbureau en bekleedt diverse politieke en maatschappelijke functies. Zo is hij vice-voorzitter van de Provinciale Staten in Friesland en bestuursvoorzitter van natuurvereniging It Fryske Gea.

De NVO is een branchevereniging in de rundveeverbetering. Leden zijn onder andere stamboeken, KI-organisaties en verenigingen voor rundveeverbetering en melkcontrole.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.