Rundveehouderij

Achtergrond

Duitse markt trekt aan

Zowel slachtkoeien als -stieren zijn momenteel erg gevraagd bij de oosterburen. Stijgen in Nederland de prijzen eerder in centen, ginds gaat het met stuivers omhoog. Dat biedt wat perspectief; vanwege de nabijheid is bijkopen in Nederland voor de Duitse slachterijen zeker een optie.
De vraag is hoe lang de opleving aanhoudt. Het is niet uitzonderlijk dat in de eerste weken van het jaar een plus te noteren is. En evenmin is het uitzonderlijk dat het met een paar weken weer over is.
Zoals er een opleving is wanneer na de slappe zomerhandel het opstartende grootwinkelbedrijf opnieuw voorraad opbouwt, speelt nu een soortgelijk effect na de feestdagen.
In Nederland stelt de stierenproductie weinig meer voor in vergelijking met een decennium geleden. Dus wie nu een mooi koppeltje O-stieren heeft voor verkoop aan een (Duitse) inkoper, kan deze week waarschijnlijk een lekker plusje inboeken.

Prognose:

Dunnere stieren positief, luxe weinig verandering.

Of registreer je om te kunnen reageren.