Rundveehouderij

Achtergrond

Britse nuka mag wegblijven

De Nederlandse kalverhandelaren schrikken niet van de aankondiging dat Groot-Brittannië z’n eigen nuchtere kalveren wil houden voor kalfs- of rundvleesproductie (zie pagina 54). Eerst maar eens zien of ze wat van de grond krijgen, is de stemming. En áls het wat wordt, zijn de effecten op z’n vroegst over een jaar of twee te merken. Maar ook dan lijkt het geen groot gevaar. De nuka’s kunnen gemist worden, er is genoeg materiaal te koop op het Europese vasteland. En dat de Britten snel een kalfsvleessector neerzetten die de Nederlandse pijn gaat doen, gelooft niemand.
De integraties blijven vragen om prijsverlaging. Dat begint bij de handelaren, die dat geluid op hun beurt aan humeurige melkveehouders moeten slijten, onderhand de nodige irritatie op te wekken. De wens werd afgelopen week dan ook niet ingewilligd en dat blijft zo.

Prognose:

Gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.