Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Weer een flinke stijging voor blank

De prijs voor blank kalfsvlees steeg met 15 cent naar gemiddeld €5,65 per kg. Oorzaak van de stijging is het krappe aanbod van vleeskalveren in Nederland en in het buitenland. Bovendien is de vraag goed. Als gevolg hiervan worden kalveren zelfs al jonger en dus met minder kilo’s geslacht.
Normaal gesproken neemt de vraag naar blank kalfsvlees in september in Frankrijk af. Oorzaak hiervan is dat het jachtseizoen start. Vooral de Fransen eten graag wild. Maar doordat het aanbod van kalfsvlees zo klein is, maakt het niet uit dat de vraag naar wild verschuift.

MKZ in Engeland

De MKZ-uitbraak in Engeland van vorige week zal geen invloed hebben op de prijzen van blank kalfsvlees. De vorige keer had MKZ wel een positieve invloed op de prijsontwikkeling bij de rosés. Oorzaak hiervan was dat dan rosés in plaats van runderen werden geslacht. Vanwege het vervoersverbod waren er minder runderen. Deze keer mogen runderen wel gelijk al verzameld worden, dus is de positieve invloed nu geringer. Bovendien is het aanbod van rosés altijd vrij groot. Als ze verder stijgen, is dat omdat ze met blank meeliften.

Prognose

Blank omhoog, rosé stabiel.

Wieja Heida

Eén reactie

  • no-profile-image

    sjors

    het gaat goed met de kalverprijzen!! nu hopen dat de rose's mee gaan met de prijs van witvlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.