Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Stoereboerenkalender: een knalsucces

De site was nog geen twee dagen in de lucht en toen al was het overduidelijk: de stoereboerenkalender is een knalsucces.

Hij is nog niet eens gedrukt en de bestellingen stromen al binnen. Niet alleen vanuit de boerenwereld, er zijn ook geinteresseerden uit de stad. Zo kreeg ik een reactie van een Amsterdamse grachtengordeldame. Zij mailde: de ijdele metroman is uit, boeren zijn in. Nuchter, rechttoe rechtaan, geen gedram over uiterlijk en aandelenkoersen maar gewoon lekker de handen uit de mouwen en niet zeuren.

Intussen is zo ongeveer de hele mediawereld erop gedoken. Toen ik begin februari mijn zoektocht naar mooie boeren begon, had ik niet kunnen denken dat er zoveel belangstelling voor zou zijn. Tv-programma’s, kranten, radiostations en internetsites: de stoereboeren zijn overal. Dat is nauurlijk erg leuk, maar het verbaast me ook wel een beetje.

Het is net of het wereldnieuws is dat er onder boeren ook lekkertjes kunnen zitten. Misschien komt dat wel door de traditionele overall. Dat is nou eenmaal de boerenwerkkleding bij uitstek, maar hij verbergt wel veel. Dat wil zeggen: tot voor kort. Want sinds de lancering van de stoereboerenkalender, kan iedereen zien wat onder die overall zit. En dat mag er wezen.

« vorige | volgende »

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  R.Ellents

  Hai allemaal,
  Leuk hoor die boerenkalenders; alleen heb ik als jonge vrouw zijnde, (mijn moeder trouwens ook) liever boerenzonen met een beetje meer blote borst en buik.
  Bij de meiden wordt al snel de knoop los gedaan; of het nou leuk staat of niet.
  Meiden bij de redaktie, zeg er eens wat van of willen de collegamannen geen sexy stoere boer met een mooie haardos op een kalender; beetje afgunst, haha.
  Fotoos van een gewone leuke man, dan kijk ik wel naar mijn vader.
  Beetje meer verleiding en bloot.
  Promoten die hap!!!!
  Veel succes, en wie weet koop ik hem de volgende keer.

 • no-profile-image

  anoniem

  Ik vind dat er jonge stoere boeren op de kalender moeten en geen vaders met kinderen En dan ook nog op gegeven door je vrouw. En als je vrouw dan ook nog het intervieuw voor de radio voor je doet nou dat noem ik niet stoer.
  En je vrouw doet ook het woord in de krant en wil dat de boer af moet van het imago kopen bij de welkoop en een vieze auto dan zijn er wel stoerderde boeren als zo'n kale gaber uit bakkeveen.

 • no-profile-image

  Piet

  Als annoniem zich eens bekend maakte, konden we ook eens kijken wat voor persoon hijzelf dan is.
  Volgens mij ben je jaloers van dat jij niet op de kalender komt te staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.