Rundveehouderij

Achtergrond

Slachtvee neigt te stijgen

Hoewel het aanbod kleiner is dan de vraag, bleef de prijs voor slachtkoeien vorige week weer gelijk. De grafiek laat zien dat de prijzen vorig jaar juist daalden, wat ook een normaal verschijnsel rond deze tijd van het jaar is. Oorzaak van zo’n daling is dat het aanbod van koeien na de vakantieperiode weer toeneemt. Maar omdat dit jaar het aanbod onveranderd klein blijft, blijven de prijzen op niveau.
Naast de stijgende melkprijs, de geringe melkaanvoer en de krapte aan gebruiksvee speelt er nog iets anders. Blauwtong slaat dit jaar namelijk harder toe dan vorig jaar. Als gevolg hiervan kan het aanbod van slachtkoeien verder dalen. Dit betekent dat een prijsstijging mogelijk is.

Prognose

Stabiel tot licht stijgend.

Wieja Heida

Of registreer je om te kunnen reageren.