Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs stijgt door gering aanbod

De notering van Doetinchem liet vorige week voor de kwaliteitsklassen S, E, U en R een stijging met een stuiver zien. Klasse O steeg met 2 cent en klasse P bleef onveranderd. Oorzaak van de prijsstijging is het geringe aanbod van stieren. Voor de smallere stieren geldt dat deze meeliften met de stijging bij de rosés.
De MKZ-uitbraak in Engeland van vorige week kan ook deze keer weer positief uitwerken. Stieren hebben namelijk geen last van de vervoersbeperkingen. Toch zal een grote prijsstijging zoals de vorige keer uitblijven. Mede omdat runderen deze keer wel verzameld mogen worden op erkende verzamelcentra.
De grootste reden voor de verwachte stijging is het geringe aanbod van stieren voor de slacht en de rosés die duur blijven.

Prognose

Stabiel tot stijgend.

Wieja Heida

Of registreer je om te kunnen reageren.