Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Melkprijs stuwt quotumprijs

De prijs voor melkquotum steeg afgelopen week met 70 cent naar €17,30 per kg vet. Vooral de stijging van de melkprijs lijkt hiervan de oorzaak te zijn. Kopers lijken hiermee makkelijker toe te geven aan een iets hogere prijs. Aan de aanbodzijde speelt de melkprijsstijging ook een rol. Melkveehouders, die twijfelen om te stoppen, zijn daardoor eerder geneigd om te blijven melken. Door de relatief lage quotumprijs kan verkoop ook minder aantrekkelijk zijn. Toch zal de waarde de komende jaren verder zakken door de zachte landing die Fischer Boel aankondigt.

Her en der is sprake van melkverlies als gevolg van blauwtong. De vraag is in hoeverre dit de melkaanvoer, en daarmee de quotumprijs, verder onder druk zet.

Prognose:

prijs stabiliseert.

Wieja Heida

Eén reactie

  • no-profile-image

    Homer

    Gisteren nog met de accountdinges van de bank gesproken die zei dat er totaal geen handel in melkquotum is op dit moment, maar misschien zit ie er naast .

Of registreer je om te kunnen reageren.