Rundveehouderij

Achtergrond 200 x bekeken

Meer concurrentie in de rosés

De rosés lieten afgelopen week nog een kleine stijging met 2 cent naar gemiddeld 3,00 per kg zien. Het aanbod is nog steeds voldoende, maar de vraag is afgenomen. Vooral de vraag naar achtervlees is gedaald.
Voorlopig lijkt dit de laatste stijging te zijn. Normaal gesproken laten de rosés al eerder een daling zien. De grafiek toont dat vorig jaar in week 34 de prijzen al daalden. Dit jaar zijn de rosés dus nog bijna een maand met de blankvleeskalveren mee omhoog gegaan. De verwachting is dat nu toch echt een daling inzet.
Een andere ontwikkeling bij de rosés is dat twee grote slachterijen ook rosés gaan slachten. Hiermee kunnen deze slachterijen flexibeler met vraag en aanbod omgaan.

Forse stijging voor blank

De prijs voor blank kalfsvlees steeg met 23 cent naar gemiddeld €5,88 per kg. Het kleinere aanbod maakt verdere prijsstijgingen dus nog steeds mogelijk. Wel lijkt de handel iets rustiger te worden, met kleinere volumes.
De prijzen in het buitenland stegen vorige week ook. In Italië zijn de prijzen met €6,30 tot €6,35 nog steeds het hoogste. Door het krappe aanbod, zal de prijs verder stijgen.M

Prognose

Rosé stabiel, blank stijgt

Wieja Heida

Of registreer je om te kunnen reageren.