Rundveehouderij

Achtergrond 201 x bekeken

Mais in Noorden blijft achter

In het Zuiden en Oosten van het land is de oogst volop bezig. In het Noorden komt de oogst volgende week pas goed op gang.

Op het proefveld in Dronten steeg de droge stof in de korrel afgelopen week met 8 %, in Ommen ging het met 4 % iets minder vlot. In het Zuiden is de maisoogst nu in volle gang. In het Noorden en Oosten begint de oogst op gang te komen.

Probleem bij de oogst blijft de restplant. Door de regelmatige neerslag blijft de plant groen. In het Oosten begint het ondereind nu wel iets te verkleuren, maar hard gaat het niet. Het droge stofpercentage verandert nauwelijks of daalt zelfs weer. De groene plant is te oogsten, maar dan moet de haksellengte iets vergroot worden. Bij de normale haksellengte komt er bij het inkuilproces te veel perssap vrij.

Of registreer je om te kunnen reageren.