Rundveehouderij

Achtergrond 9 reacties

Gezocht: tuinman die quad kan rijden

Een prachtig huis met een onder architectuur aangelegde, grote tuin. Als er dan weinig tijd voor is, en ook niet al te veel hobby aan tuinieren, komen de problemen vanzelf.

Geweldig allemaal. We hebben een prachtig bedrijf gekocht vorig jaar. Genoeg grond (in eerste instantie), met een flink quotum. Er zit ook een prachtig huis bij, met een onder architectuur aangelegde tuin. En vooral in die tuin zit enorm veel werk.

Veel perkjes zijn al verdwenen en omgeruild voor gras, veel houtkrullen zijn er al verstrooid, maar het blijft komen: ONKRUID!

Dus de gifspuit gepakt, maar na 10 keer achter elkaar met 20 liter Roundup op de nek rond te hebben gezeuld ben je moe en nog niet klaar. En trouwens ook niet rijker. De medewerkers kunnen we natuurlijk wel onkruid laten plukken, maar dat kost ook geld. En alles frezen en gras inzaaien, daar wordt het ook niet mooier van. Bovendien vonden we dat ook een beetje kapitaalsvernietiging. Dus zit er niets anders op dan zelf naast het wekelijks 3 uur maaien met de Stiga en het maaiertje voor aan onze minishovel, ook een beetje onkruid te trekken.

Gelukkig was daar een oom van mijn vriendin. Ome Cees wilde ons graag helpen, want hij was afgestudeerd tuinman of wat voor titel je dan ook voor je naam krijgt. En wij hielpen hem, want hij was al een aantal jaren werkloos. Twee keer een week is hij bij ons geweest en ik moet zeggen, dat was een uitkomst. Iemand die er verstand van heeft, het leuk vindt en niet al te duur is. Geweldig!

Nieuwe struikjes, nieuwe plantjes, nieuwe stukken gras. Wat kon ons nog gebeuren? We kochten ook een gifspuit achterop de quad en veel problemen waren alweer opgelost! Toch?

Niet dus, want na 658,5 sollicitaties kreeg Ome Cees …een baan! Dat was jammer… natuurlijk niet voor hem. Hij is er erg blij mee, maar voor ons en de tuin is het een dikke tegenvaller. Hij heeft al laten weten misschien niet te kunnen komen dit najaar. Maar hij wilde toch nog de fruitbomen snoeien voor de eerste keer in 3 jaar en de begonia’s en azalea’s of hoe die dingen ook allemaal heten. Maar op 1 augustus met een nieuwe baan beginnen en op 1oktober al een week vrij vragen om een tuintje in Denemarken te doen is wel veel gevraagd natuurlijk.

Maar gelukkig hadden we onze gifspuit op de quad nog toch? Mis - de quad is over de kop gevlogen en total loss verklaard.

O ja, wij hebben het overleefd, maar we zijn wel weer een aantal problemen rijker. Of moet ik zeggen: uitdagingen?

« vorige | volgende

Foto

Peter Schrijver

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gerdie

  ........ prachtig stukje Peter........... tja, jammer voor jullie, maar Cees weer een baan is toch wel heel erg fijn. Succes met tuinieren....... of moet ik zeggen ...... de gifspuit..... hahahaha

 • no-profile-image

  wilco

  ik wil hierbij reargeren op het artikel van tuinman gezocht.

  ik heb een hoveniersbedrijf en mijn advies is de 2 maaiers verkomen en 1 nieuwe profesjonele maaier terug kopen.
  wij maaien met een maaier van 1,33 breed ruim 1 hectare per uur dat ret je met een stiga en een maaier op de sjofel niet

 • no-profile-image

  Trynke

  Gaas om de bomen en de borders. Vervolgens schapen de tuin laten maaien. Heel milieu-vriendelijk en gezellig.

 • no-profile-image

  Daan en tante Nel,

  Hey Hallo!

  Ik kan wel samen met mn tante de tuin komen doen hoor!
  Moet ik de Quad zelf meenemen of heb je inmiddels een nieuwe?
  We willen best een week komen werken van het najaar.Wel de voorwaarden dat jullie kost en inwoning voor ons regelen.

  Groeten uit Holland

 • no-profile-image

  Mirjam Nelisse

  Leuk stukje, humoristisch geschreven! Ik zie zat oplossingen, afhankelijk van hoeveel je ervoor over hebt! Persoonlijk zou ik trouwens voor paarden in plaats van schapen gaan als je de suggestie van een van de andere mensen wil volgen...

  Er bestaan getrokken maaiers voor bijvoorbeeld achter een quad, die veel breder kunnen zijn dan de stiga (overigens kun je beter een John Deere kopen). Er bestaan ook uitklapbare maaiers, nog breder (meter of 3)! Als je handig bent of iemand kan vinden die handig is, kun je vast de maaier en de spuit op één machine combineren. Je kunt ook het areaal verkleinen door paarden te laten grazen en wat ik van de foto's zag, is het perceel ideaal om er een oefencrossterrein (voor paarden wel te verstaan) aan te leggen. Kun je de volgende Ek/WK eventing organiseren!

  Trouwens, er bestaat ook langzaam groeiend gras. Je kunt ook alles doodspuiten en langzaam groeiend gras terugzaaien...

  Ik wou dat ik zo'n groot terrein had, ik zou het wel weten...!

 • no-profile-image

  cees

  hoi keb intresse in deze baan maar waar is het

 • no-profile-image

  iwan

  Hallo,ik zag dat u iemand zocht voor het onderhoud van uw landgoed,nu is mijn vraag ? waar ligt jullie landgoed.
  Mvg. Iwan

 • no-profile-image

  michel wentzel

  hallo ik ben allround tuinman inreresse mail mij even mvgr michel wentzel

 • no-profile-image

  mario noppers

  goedeavond ik doe al een paar jaar voor me ik hed een klussen bedrijf en doe ook tuin aanleg en onderhoud

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.