Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Topscore voor ingeschreven vaarzen

Bij topfokker Nico Bons scoorden bij de laatste bedrijfsinspectie 16 vaarzen gemiddeld 87 punten.

De bedrijfsinspectie op het bedrijf van Nico Bons in Ottoland (Z.-H.) heeft een zeer hoge score opgeleverd. In totaal zijn 16 vaarzen ingeschreven met gemiddeld 87 punten. Twee van de vaarzen, Dikkie 145 (Starleader) en Ella 145 (Lyster), hebben zelfs de hoogste score van 89 punten gekregen.

Ook vorig jaar deed het bedrijf goede zaken. Toen haalde Bons Holsteins voor de vijfde keer in zes jaar de eerste plaats in de rangschikking voor bedrijfsinspectie. Toen haalden 10 vaarzen een recordgemiddelde van 87,2 voor algemeen voorkomen. Op alle onderdelen -frame (87,4), uier (87,0), type (87,9) en benen (87,1)- lag het gemiddelde boven 87 punten.

Ondanks de hoge score vorig jaar en de successen die hij haalt in de landelijke keuringsringen is Bons blij verrast: ,,Het is super als je nagaat dat jaarlijks maar een stuk of vijf vaarzen 89 punten krijgen. Dan mag je blij zijn dat je in één jaar twee van zulke beste vaarzen in je stal hebt.”

Boerderij maakte in november 2005 een reportage op het bedrijf van Bons over de voorbereidingen op de HHH-show.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan wermink

    super gescoord proviciant met dit mooie resultaat

Of registreer je om te kunnen reageren.