Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Startproblemen

'Wegens vakantie gesloten'. Frankrijk ligt plat vanaf de nationale feestdag 14 juli. Soms tot in december, zoals we merkten bij de bouw van onze jongveestal.

14 juillet is niet alleen een nationale feestdag, het is ook het begin van de vakantie in Frankrijk. Op 1 augustus komt daar nog de bouwvakvakantie bij en dan ligt heel Frankrijk plat. Het is het Frankrijk dat de vakantiegangers zo goed kennen: warm en loom, volle campings, stille dorpjes in de hete middagzon en een glas koele witte wijn in de schaduw van een paar bomen.

Wegens vakantie gesloten

Het lijkt wel of op heel Frankrijk het bordje 'Wegens vakantie gesloten' staat. Dat is ook zo. Er gebeurt niets meer. De eerste jaren dachten we dat we in de zomer gewoon door konden werken, maar niets of niemand was bereikbaar. Vorig jaar hebben we een nieuwe jongveestal gebouwd. Met veel moeite kregen we voor elkaar dat de timmerman de spanten en het dak voor de vakantie kwam zetten zodat wij konden doorwerken. We moesten wachten tot december voor hij terugkwam om zijn deel af te maken. Want vakantie is een ding, weer beginnen een tweede. Het lijkt wel een oude motor die te lang heeft stilgestaan.

Startproblemen

Zo half augustus begint het te gonzen: de rentrée komt eraan! Rond 1 september beginnen de scholen en moeten de mensen weer naar hun werk. Dat is de moeilijkste periode van het jaar voor de Fransen. De televisie besteedt er uitgebreid aandacht aan. Het duurt tot zeker eind september tot alles weer z'n gangetje gaat. Twee maanden van het jaar is Frankrijk gesloten. Wij hebben ons er maar bij neer gelegd en nemen de tijd om familie te ontvangen, lang te tafelen met vrienden en af en toe een dagje naar het strand. Het is ook de tijd van optredens van de band waarin Antoinette zingt, Les Trimarantes . Kortom, we genieten van het aangename leven hier. Zonder de bijbehorende startproblemen.

« vorige | volgende »

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ron Iwema

  Hoi Halbe en familie
  Ik zag een foto en een naam ik dacht die ken ik maar even lezen dus. Leuk verhaal ik hoop dat het in het weekeind
  van 4 aug gezelig is geweest.Maar troost
  je ook in nederland duurt het soms lang voor iets af is deze week maken ze de tanken voor de robot klaar.

  gr uit Rasquert
  Ron

 • no-profile-image

  Ron Iwema

  Hoi Halbe en familie
  Ik zag een foto en een naam ik dacht die ken ik maar even lezen dus. Leuk verhaal ik hoop dat het in het weekeind
  van 4 aug gezelig is geweest.Maar troost
  je ook in nederland duurt het soms lang voor iets af is deze week maken ze de tanken voor de robot klaar.

  gr uit Rasquert
  Ron

 • no-profile-image

  gerrit snoek

  Halbe,

  Il faut faire avec......
  Peut etre on peut aller boire un coup en attendant ......

 • no-profile-image

  Lútsen Zijlstra

  Ik heb je gevonden Roos! Je schrijft nog altijd goed. Vandaag is het Id el Fitr(suikerfeest) en heel Tanga staat dus in de rust-stand. Heel Tanga? Niet onze melkfabriek Tanga Fresh natuurlijk. Ook met ons vee-bedrijf gaat het redelijk. We hebben gedonder met de grond-toewijzing. Ik ben inmiddels meer jurist dan (here)boer. Veel groeten en tút fan lút.

Of registreer je om te kunnen reageren.