Rundveehouderij

Achtergrond 176 x bekeken

‘Schiet het al op?’

Bij begrafenissen, telefoongesprekken, of gewoon als je iemand tegenkomt is de stal een dankbaar gespreksonderwerp. ‘Hoe gaat het met de stal?’ ‘Schiet het al op?’

Het is leuk dat mensen interesse tonen, maar ja, wat zeg je dan? Ik kan moeilijk zeggen: ‘Die is 78,3 procent klaar’. Wie weet is het ook wel een procentje meer of minder. Daarom ben blij dat er weer een fase afgesloten is. De afgelopen week was mijn openingszin steevast ‘dat die van buiten zo goed als klaar is’.

Binnen is nog veel werk

Dat neemt niet weg dat er nog een hoop gebeuren moet. Binnen de stalmuren wachten nog enkele grote klussen. Na de bouwvak, die in onze regio nu bijna afgelopen is, komt de aannemer om de vloer te storten. Voordien moet het zand erin, de inrichting afgewerkt en de waterleiding gelegd. En niet te vergeten 7 ton stalmatten erin sjouwen en vastleggen.

Montage passtukken vreet tijd

Het monteren van de passtukken vangrail duurt in ieder geval al langer dan verwacht. Bij het derde gat corrigeer ik net te laat als de geleende magneetboor iets loskomt van het staal. De boor klemt en knapt. Een andere boor geritseld, maar die is zo bot als maar kan. Dan maar even op pad voor een nieuwe. Uiteindelijk hebben we in die ochtend pas vijf van de dertig passtukken gemonteerd. We liggen nog op schema, maar dan moet het wel beter lopen dan zo. Anders neemt langzamerhand de spanning wel toe.

« vorige | volgende »

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.