Rundveehouderij

Achtergrond

Roséprijzen stijgen niet verder

In de vleeshandel is het te merken dat in heel Europa de schoolvakanties op het eind lopen. De vraag naar rosé kalfsvlees neemt af.

Rosévlees is de afgelopen maanden veel in de Zuid-Europese badplaatsen verkocht aan toeristen. Nu die vertrekken, is het over met de verkopen. Dat is vooral te merken in de afzet van het achtervlees. Tegenover de wegzakkende vraag staat een niet al te ruim aanbod. Daarbij is een enkele runderslachterij nog steeds actief in de aankoop van rosés. Deze vraag zorgde vorige week nog voor een prijsverhoging van gemiddeld 6 cent. Er was sprake van prijzen van €2,90, maar dat zijn maar enkele koppels geweest. Het beperkte aanbod zal er deze week voor zorgen dat er in ieder geval geen geld af gaat.

De opbrengstprijzen voor blanke kalveren schieten omhoog. In de hele EU is het aanbod van kalveren klein, terwijl de vraag weer aantrekt. De Nederlandse prijs blijft nog ver achter en zal daardoor deze week met minstens 20 cent stijgen. In Duitsland wordt namelijk €5,50 betaald, In Frankrijk en Italië zelfs vlot €6.

Prognose:

rosé gelijk, blank flink hoger.

Of registreer je om te kunnen reageren.