Rundveehouderij

Achtergrond

Prijsstijging blank kalfsvlees afgevlakt (archief)

De prijs voor blank kalfsvlees bleef afgelopen week gelijk met €4,75 per kg. De prijsstijging die blank kalfsvlees de laatste tijd liet zien, was dan ook niet gangbaar voor deze tijd van het jaar. Een verdere prijsstijging werd dus niet geaccepteerd.
De vraag was vorige week nog net als daarvoor matig. Aan de aanbodzijde wordt voor zover mogelijk bijgestuurd. Dit houdt in dat het slachten zo lang mogelijk wordt uitgesteld. Alleen mag dit niet ten koste gaan van de vleeskwaliteit.
Vanaf 27 augustus (week 35) zijn de vakanties in Italië, Duitsland en Frankrijk grotendeels voorbij. De vraag naar blank kalfsvlees zal daar dan weer gaan toenemen. En daarom past het beter om de afzet van blank kalfsvlees te verschuiven.
Voor de rosés werd vorige week een plusje voorspeld. Dit plusje werd een minnetje van 2 cent naar €2,68 per kg. De vakantietijd is normaal voor rosé juist gunstiger. De vraag was dan ook redelijk goed en dit zal de komende weken ook zo blijven. Alleen was het aanbod ruimer dan de vraag aan kon. Als gevolg hiervan daalde de prijs licht. Voor komende week verwachten informanten weinig verandering.

prognose:

beide stabiel.

Wieja Heida

Of registreer je om te kunnen reageren.