Rundveehouderij

Achtergrond 244 x bekeken

Prijs blank gaat richting kostprijs

Opnieuw lieten de prijzen voor blanke vleeskalveren een stijging van zo’n 15 cent zien, en het eind van de stijging is nog niet in zicht.

Door een zeer krap aanbod van vleeskalveren in met name Frankrijk en Italië is Nederlands vlees goed gevraagd. De kalverslachterijen kunnen zonder moeite meer geld vragen.De krapte in Frankrijk en Italië is ontstaan doordat er in die landen kalverhouders zijn gestopt door de aanhoudend slechte marges. De verwachting is dat deze plaatsen de eerste maanden niet worden ingevuld en een flink deel van de mesters gaan geen kalveren meer houden.

De inkoopprijzen voor slachtrijpe kalveren stijgen de komende weken gewoon door. Binnen een paar weken wordt de kostprijs van €5,50 tot €5,70 overschreden. Dat betekent echter niet dat er al aan de kalveren verdiend wordt.

Roséprijs stabiliseert

De opbrengstprijzen voor rosés stijgen niet veel verder. De kalverslachterijen krijgen het geld niet terug uit de vleesverkopen. Maar worden wel geconfronteerd met runderslachterijen die meer bieden om de slachthaken gevuld te houden.

Prognose

Blank geld erbij, rosé gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.