Rundveehouderij

Achtergrond 7 reacties

Het spel begint weer opnieuw

De Boerderij-notering van vorige week laat een stijging zien van €0,67 naar €16,67 per kg vet. Wanneer elke dag werd genoteerd, dan zou de notering een daling laten zien. In het begin van vorige week leefde de Boerderij-notering op naar €17,67. Daarna daalde de prijs in een paar dagen tijd weer met een euro. Zodra de prijs daalde werden kopers weer rustiger. Hierdoor daalde de prijs weer verder.
Vorig jaar daalde de prijs tot oktober. Vanaf die tijd werd duidelijker dat over het quotum heen gemolken zou worden. Hierdoor nam de vraag toe en steeg de prijs. Het aanbod van qoutum droogde tot het eind van vorig jaar niet op. Het spel wat zich afspeelt tussen verkoper en koper lijkt nog lang niet afgelopen te zijn.

prognose:

daling.

Wieja Heida

Laatste reacties

 • no-profile-image

  René

  Ik heb vandaag al wat gekocht voor €19,- en dat was binnen een uurtje rond. Dus het had misschien nog wel iets minder gekund.

 • no-profile-image

  bert

  gewoon wachten met z'n allen dan zakt de prijs rustig verder.

 • no-profile-image

  willem

  dus rene je hebt gekocht voor 19 euro,,als je nu gewoon niet koopt kun je mischien later dit jaar voor veel minderkopen of we krijgen met zijn allen een flinkequotum veruiming al is het maar 5 of 10 procent en ik weet zeker dat er melkveehouders zijn die dat er niet bij melken zodat we nog meer kunnen uitbreiden met de productie dus ik zou zeggen ,,,niks kopen en rustig afwachten!!!

 • no-profile-image

  m j lohuis

  Hier even een reactie uit hoge hexel wat betreft de quotum prjzen,gewoon allemaal niet wat kopen dan klapt de prijs nog verder in elkaar.Wij moeten er met elkaar vanaf dat we al jaren zoveel betalen voor een produktie recht.Dus niks kopen of nu 5ct per prcent vet bieden,of nog minder.....

 • no-profile-image

  Marcel

  Het is goed dat de prijzen zakken, zodat we eindelijk in een vergelijkbare situatie kunnen komen als in andere EU landen, alleen moet hij nog verder zakken, dus afwachten!!!!!

 • no-profile-image

  Hendrik

  Natuurlijk is het verstandig om af te wachten tot het quotum nog verder zakt, maar vergeet niet dat als het quoteum straks laag staat en er weer een opleving komt, dat de prijs ook zo weer omhoog vliegt, het is en blijft namelijk een hypemarkt waar velen geen weerstand tegen kunnen bieden. Handelaars kunnen hier dan ook weer op in gaan spelen door quotum van de markt te houden en prijzen zo kunstmatig weer hoog zetten, mocht er een opleving komen.

 • no-profile-image

  ...

  onzin dat men vorig jaar in oktober wist dat men over het quotum heen ging melken

  zet er de volgende keer echt wat waarde volle info neer.........

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.