Rundveehouderij

Achtergrond

Ballaton, Bratwurst en Bier

Ik sta op het punt om een paar dagen vakantie te nemen, richting het Ballatonmeer.

Het Ballatonmeer is het grootste meer van Europa. Elk jaar verbetert de entourage rondom dit meer. De kwaliteit wordt langzaamaan beter. Sinds kort is er een directe vliegverbinding tussen enkele Duitse en Oostenrijkse steden en het Ballatonmeer. Het Ballaton trekt een grote diversiteit mensen aan. Zowel veel op leeftijd zijnde als ook erg jonge Duitse en Oostenrijkse toeristen.

De ouderen komen voor het thermale water rondom het Ballaton. Dit water schijnt geneeskrachtige effecten op het (oudere en gebrekkige?) lichaam te hebben. De laatste jaren wordt het Ballaton (en met name Siofok) ontdekt door Duitstalige jongeren, die voor een appel en een ei dagelijks kompleet bezopen het strand afkomen.

Zo had ik enkele weken geleden een vlucht geboekt van Dortmund naar Budapest, met Easyjet. Zaterdagochtend rond 06.30 uur inchecken. Het was lekker rustig aan de balie, totdat enkele tientallen van die brallende Duitse jongeren binnenstormen. Een kort moment hoopte ik nog dat ze een andere bestemming hadden.... Totdat ik hun T-shirts zag met teksten als „Siofok 2007, dort sind die Mädchen und das Bier......”.

Ik vind het prima al die Duitsers en Oostenrijkers! Want deze categorie toeristen staat bekend om hun liefde voor bratwursten, schnitzels en bier..... De eerste twee worden gemaakt van varkensvlees, en dat is nu net mijn bestaan hier in Hongarije. En bij de bierproductie komt biergist vrij, een prima product dat we onze varkens voeren. Kortom, iedereen blij. En daarom schrijf ik: „Liebe Deutsche Freunden, BITTE kommen Sie nach die schöne Ballatonsee”.

« vorige | volgende »

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.