Rundveehouderij

Achtergrond

Zelf tijd steken in deuren

Met twee man zijn de deuren al nauwelijks te tillen. Waarschijnlijk moet Diejon, mijn broer die bij een loonwerker werkt, daar met de kraan nog eens bij komen.

Deuren zijn bewerkelijk. Daardoor zijn ze niet goedkoop. Een mooi punt om op te besparen. Huisman heeft het staal voor het raamwerk geleverd, de platen volgen als we de exacte maat kunnen doorgeven.
Voor het lassen van de deurprofielen heeft Peter een goede kennis van hem gevraagd, Jan Willem. Ik bel in de middagpauze even van kantoor naar huis om te horen hoe het gaat. Peter, enthousiast als altijd, is in zijn nopjes. Het eerste raamwerk zit in elkaar en past.

Zware deuren

Als ik ’s avonds thuiskom, zie ik dat vier van de zes deuren klaar zijn. De lassers hebben de deuren verspreid over de stal neergelegd. Voordat de damwandplaten erop kunnen, moeten we ze namelijk nog koud verzinken.
De volgende vraag is hoe we de deuren straks in de rail krijgen. Met twee man zijn ze al nauwelijks te tillen, laat staan als straks de platen erop zitten. Dan vangen de deuren ook nog eens wind. Eerst de frames hangen en later monteren gaat ook niet, schatten we. Door de overstek van de topgevel krijg je dan de bovenste rij schroeven niet in de platen. Waarschijnlijk moet Diejon, mijn broer die bij een loonwerker werkt, daar met de kraan nog eens bij komen.

Vroege bouwvak

Maar goed dat is een probleem voor later. Ik werk snel weer door op kantoor, want het is bijna vakantie. Daarom voorlopig een vroege bouwvak voor deze weblog. Begin augustus zet ik mijn blog ongetwijfeld voort, want de stal is nog lang niet af.

« vorige | volgende »

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.