Rundveehouderij

Achtergrond

Wachten op het stabiel droge weer (archief)

Het weer wordt ook dit jaar scherprechter. In Frankrijk en Duitsland is mondjesmaat de oogst van wintergerst begonnen. De hoeveelheid stro valt tegen. Dit weekeinde verwacht men wat droge dagen, maar het is de vraag of er al stro in het pak komt. De grond is nat en de weersverwachtingen zijn niet gunstig: het wordt broeierig warm volgens de weersvoorspellingen.

In Nederland zelf is in het noorden al wel wat gedorst, maar er is nog moeilijk een inschatting te maken hoe de opbrengsthoeveelheid uitpakt. Op zandgronden lijkt het graan te lijden te hebben gehad van de droogte in het voorjaar. Het stro is nu aan broze kant, waardoor er bij persen relatief veel verloren gaat.

De oude oogst stro is over het algemeen al op. Dit verschilt echter nog per fouragehandelaar. Wat er dan nog aan voorraad zit is het grauwe tarwestro.

prognose:

Weer belangrijke factor in prijsvorming.

Marc Dijkerman

Of registreer je om te kunnen reageren.