Rundveehouderij

Achtergrond 173 x bekeken

Rosés stijgen met een dubbeltje (archief)

De gemiddelde prijs voor rosés steeg afgelopen week met een dubbeltje naar €2,70 per kg. Het aanbod van rosés is voor deze tijd van het jaar normaal. Alhoewel er ook gezegd wordt dat het krap is, waardoor de prijzen zijn gestegen.
Toch zorgt vooral de toegenomen vraag van toeristen voor de stijging. Italiaanse stedelingen eten, buiten de vakantie om, meer luxe blank kalfsvlees. In de vakantietijd trekken ze van de steden naar de kust. Daar eten ze in de goedkopere restaurants, waar het minder luxe rosévlees op de menukaart staat. Ook de buitenlandse toeristen eten dan meer rosévlees.
Ondanks dat er dus in verhouding minder blank kalfsvlees wordt geconsumeerd, stegen de prijzen hiervoor wel met bijna een dubbeltje naar gemiddeld €4,75 per kg. Oorzaak hiervan is het lagere aanbod. Normaal gesproken daalt de prijs rond deze tijd. De vraag is daarom tot in hoeverre een verdere prijsstijging wordt geaccepteerd.
Half augustus beginnen de eerste Italianen weer te werken. Dat betekent dat de vraag naar blank vlees weer zal toenemen. Tegelijk zal de vraag naar rosévlees afnemen.

prognose:

Blank en rosé misschien iets duurder.

Wieja Heida

Of registreer je om te kunnen reageren.