Rundveehouderij

Achtergrond

Rosé trekt stieren mee omhoog (archief)

Voor de U-, R- en O-kwaliteit zat er afgelopen week een klein plusje in. Voor U betekent dit een gemiddelde stijging van een dubbeltje, voor R 7,5 cent en voor O een stuiver. De stijgende prijzen bij de rosés maakt deze stijging mogelijk.
Bij het luxe segment liggen de prijzen van de luxe koeien hoger dan die van de stieren. Bij de minder luxe dieren lijken de prijzen meer op elkaar. Dit komt doordat bij deze dieren het vlees van koeien en stieren meer op elkaar lijkt. Hierdoor is het mogelijk om bij de minder luxe stieren een stier te slachten in plaats van een koe. En gezien het krappe aanbod van koeien wordt dit interessanter. Slachterijen hebben namelijk met bezettingsverliezen te maken. Daarom is een verdere stijging mogelijk bij een verdere opdroging van het aanbod van koeien.

prognose:

plusje is mogelijk

Wieja Heida

Of registreer je om te kunnen reageren.