Rundveehouderij

Achtergrond 219 x bekeken

Prijs voor blank kalfsvlees onveranderd (archief)

De prijs voor de blanke kalveren bleeft afgelopen week gelijk. Gemiddeld werd €4,42 per kg betaald voor een zwartbont blankkalf. Historisch gezien is er sprake van goede prijzen.
De prijs ligt nu eindelijk weer boven die van 2006. Alleen lag de prijs vorig jaar rond deze tijd ook wel erg laag. Vorig jaar werd er in Italië veel kalfsvlees gegeten tot ongeveer Pasen. Daarna gingen consumenten weer kip eten.
Zoals normaal is, als de prijzen hoog zijn, neemt de productie toe. En door de gedaalde vraag na Pasen daalde de prijs vorig jaar hard.

Buitenland

In zowel Frankrijk en Italië is het aanbod van blanke kalveren niet overvloedig. Daarom is de vraag vanuit het buitenland goed. Alleen is in Nederland een voorraad opgebouwd. Dus een prijsstijging door de goede vraag kan wel, maar ligt niet voor de hand.
Door het koelere weer loopt de verkoop van voorvlees en bijproducten voor deze tijd van het jaar niet slecht. Alleen de verkoop van luxe vlees verloopt daardoor weer slechter. Kortom houdt de verkoop van de verschillende artikelen de prijs in evenwicht.

prognose:

voor zowel rosé als blank kalfsvlees stabiel

Wieja Heida

Of registreer je om te kunnen reageren.