Rundveehouderij

Achtergrond

Ene misser na de andere

De ene wijziging in de uitvoering van de plannen leidt tot de andere. Lasser Jerry is er maar druk mee. Ook bij de montage van het windgordijn loopt het niet vlekkeloos.

Wat een week. Doordat het voerhek anders gemonteerd is, komen de standpalen op een andere plaats. Daardoor komt de maat van het achterste hok niet meer overeen met de breedte van de mestgang. Ofwel; het hek dat het hok sluit tijdens het uitmesten is nu te lang en botst tegen een ander tussenhek. Het hek kon korter als de huls niet al in de beton gestort was.
Er zijn twee oplossingen: een gat in de muur en fundering hakken en op de plaats van de huls de muur opvullen, of het hek uitschuifbaar maken. We kiezen maar voor de laatste. Leuk klusje voor lasser Jerry!

Verkeerd ventilatiesysteem

Maar, er gaat meer mis. Leverancier Atomica heeft de montage van de stalgordijnen uitbesteed aan een gedreven onderaannemer. Peter en ik moeten het houtwerk op aanwijzing van de mannen bevestigen, dus we konden dat niet vooraf regelen. Kortom, het is zweten om ze voor te blijven.
Het doek krijgt al vrij snel vorm: vastgespijkerd aan de onderkant, hangend aan trektouwtjes… ‘Hè, dat is een dubbelbuissysteem’, concludeer ik onthutst. Ik heb echter bewust voor de iets duurdere variant gekozen waarbij het doek als een rol op- en afrolt. Ik vrees namelijk dat aan de kant van de strogang het dubbelbuissysteem vervuilt en verstopt als zich stro en stof in het slaphangende doek ophopen.

Even bellen

Ik bel met de vertegenwoordiger. We hebben hier uitdrukkelijk over gesproken toen hij de maten kwam nemen. Hij geeft gelukkig aan dat hij zich dat ook herinnert. Zijn bouwteam heb ik echter maar laten stoppen. Die kunnen na een kop koffie naar huis.
’s Middags belt de vertegenwoordiger terug. Het blijkt een communicatiefout bij de leverancier. Deze geeft dat ook eerlijk toe, verontschuldigt zich er voor en verzekert me dat het gordijn op de juiste manier wordt gemonteerd. Gelukkig hebben we nog een paar weken voor het stro er in moet.

« vorige | volgende »

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.