Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs vleeskalveren niet te bewegen (Archief)

Op basis van alle noteringen is de notering voor blankvleeskalveren vorige week 4 cent gedaald. Hiermee komt de gemiddelde prijs in die week uit op €4,47 per kg. Vorige week noteerde Boerderij ten onrechte een prijs van €4,49. Dit moest €4,51 zijn.
Afgelopen week hanteerden de grote partijen duidelijk verschillende dalingen van hun roepprijzen. De dalingen hangen vooral samen met de hoogte van het aanbod. Dit aanbod was dus aan de hoge kant.
De vraag naar blank kalfsvlees bleef onveranderd. De vraag wordt verschillend ervaren. De ene informant noemt het ‘traag en moeizaam’, de ander zegt ‘niet slecht’.
De afzet per land is nog steeds variabel. Vooral in Italië wordt de betere kwaliteit kalfsvlees erg goed verkocht. In Frankrijk zijn de prijzen met €5,30 per kg hoog. In Duitsland daarentegen wordt kalfsvlees verkocht voor €4,25.
De verschillen in prijzen worden vooral door de vleeskwaliteit bepaald. Nu wordt al het vlees als kalfsvlees verkocht. Vanaf 1 juli 2008 verandert dit. Hierdoor zal de verkoop duidelijker worden. Het gevaar is wel dat rosés als blank kalfvlees verkocht worden door ze jong te slachten.

prognose:

blank stabiel.

Wieja Heida

Of registreer je om te kunnen reageren.