Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs van slachtkoe daalt (archief)

De prijzen voor slachtkoeien zijn vorige week gedaald. Grootste oorzaak hiervan is de gestegen Braziliaanse export. Brazilië wordt immers niet meer geteisterd door MKZ. Sindsdien zoekt het markten op waar de prijzen het hoogste liggen. En dat is West-Europa.
Voor West-Europa is Rusland een belangrijke afzet markt, maar Brazilië heeft deze markt deels overgenomen. In Duitsland is de markt daardoor overspannen geraakt. Het Duitse vlees vindt weer zijn weg naar Nederland. Hier liggen de prijzen door krapte namelijk hoger.
Als gevolg hiervan is de markt in Nederland ook overspannen. Daar komt de naderende vakantieperiode nog bovenop. Ook de slechte rosémarkt zet de prijzen onder druk.

prognose:

daling.

Wieja Heida

Of registreer je om te kunnen reageren.