Rundveehouderij

Achtergrond

Luxe stierenvlees verkoopt niet (Archief)

De notering van Doetinchem voor stieren bleef vorige week ongewijzigd. Zowel vraag als aanbod bleven onveranderd. Dus het aanbod blijft klein en de vraag blijft slecht.

Vooral luxe stieren zijn nog steeds moeilijk te verkopen. De prijzen van deze stieren blijven dus onder druk staan. Het vlees van dunnere stieren heeft het voordeel dat het meer op koeienvlees lijkt, en verkoopt dus beter.

De prijzen voor slachtkoeien stegen vorige week licht. Een daling voor deze kwaliteitsklasse ligt niet voor de hand.

Aan de andere kant ondervindt stierenvlees concurrentie van rosés. Dit vlees is namelijk een stuk goedkoper dan vorig jaar. Vooral Italianen lijken te kiezen voor rosé in plaats van stierenvlees. Reclameacties die zorgen dat het vlees verkocht wordt, vinden ook niet plaats.

prognose:

prijzen onder druk.

Wieja Heida

Of registreer je om te kunnen reageren.