Rundveehouderij

Achtergrond

Bijzonder slechte prijzen (archief)

De NBHV-notering daalde afgelopen week met een dubbeltje voor alle kwaliteitsklassen. Voor een slachtkoe met een P-kwaliteit betekent dit een gemiddelde prijs van €2,02 per kg.
Voor deze tijd van het jaar zijn de prijzen erg laag. Op dit moment liggen de prijzen zelfs lager dan in de periode tussen september en december vorig jaar. Normaal gesproken liggen de prijzen rond die tijd het laagst. Het is nog te vroeg om te zeggen of de prijzen ook dit jaar in september verder omlaag gaan.
De verkoop van rundvlees is nog steeds slecht. Informanten zeggen dat de prijsdaling die nu plaatsvindt, geen gelijke tred houdt met de daling in de verkoop van rundvlees. Voor volgende week is het dan ook goed mogelijk dat de prijzen verder dalen.
Maar vooral het aanbod bepaalt of de prijzen verder gaan dalen. Door de vakantie en de lage prijzen wordt een kleiner aanbod verwacht. Daarom is het moeilijk te voorspellen wat de prijs de komende week gaat doen.

prognose:

hooguit stabiel.

Wieja Heida

Of registreer je om te kunnen reageren.