Rundveehouderij

Achtergrond 308 x bekeken

Strak werk en wachten op naleveren

Een mobiele telefoon, een fax en een bereidwillige leverancier zorgen ervoor dat de zelfklussers aan de gang blijven.

Als klusser kom je voor allerlei verrassingen te staan. Voor het team van Huisman vertrok heeft de uitvoerder ons nog even uitgelegd hoe je de damwandplaten het makkelijkst plaatst:
1) Boor de schroefgaten in de platen voor, dan zitten de doppen van de schroeven altijd in een nette, rechte lijn.
2) Klem een balk op de juiste hoogte op de poeren. Mooi waterpas uiteraard.
3) Dan kun je vervolgens de ene na de andere plaat op de balk zetten, tegen de wand drukken en vastschroeven.

Nou, dat moet te doen zijn, zou je denken. Het voorboren lukt ook. Een balk van voldoende lengte om de afstand tussen de poeren te overbruggen is opgezocht. Maar de lijmklemmen, die zo los in de hand best groot lijken, blijken te klein om zowel de poer als de balk te omsluiten. Tja… en dan?

Na even prakkiseren komen we tot de conclusie dat onze lijmklemmen wel om de balk aan de bovenkant kunnen. De metalen onderstrip van de deur klemmen we als aanslag boven, waar Peter de platen tegenaan drukt en ik ze vervolgens vastschroef.

Dilemma


Een ander groot dilemma is de schuifdeur. De deuren maken we zelf, dus die hangen nu nog niet. We dachten dat die pal voor de gevel langs zouden glijden. Maar de rail waardoor ze glijden wordt op afstand gehouden door een stalen balk. Hoe vangen we dit nou weer op?

Dan zijn een mobiele telefoon en een bereidwillige leverancier toch handig. Staande bij de gevel bellen we met Huisman. Ook maken we even een foto, zodat we ons probleem per mail kunnen verduidelijken.

Dat is voldoende om de specialist daar het probleem te laten snappen. Andersom lukt het hem niet helemaal om mij telefonisch de oplossing duidelijk kan maken. Ze sturen een fax naar een nabijgelegen trappenfabriek, waar pa wel even naar toe wil fietsen om het papier op te halen.

Nu is het een stuk duidelijker. Een paar 5x5-balkjes moeten het verschil opvangen. Huisman zendt deze na. Maar omdat die balkjes en afwerkstrippen er nog niet zijn, kunnen we de voor- en achterwand nog niet bekleden. Maar… nu de zijwanden al wel gemonteerd zijn, lijkt de hal al veel minder op een hangar en meer op een veestal. Voor amateurwerk lijkt het strak, al zeg ik het zelf!

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.