Rundveehouderij

Achtergrond

Top brokprijs in mei bereikt (archief)

De kostprijs voor fabrieken om varkensbrok te maken is sinds februari gedaald. De prijzen van mengvoeders stijgen nog steeds. De marges van de industrie nemen hierdoor weer toe. In de herfst van vorig jaar waren ze tot een dieptepunt gedaald. Tot mei kan de voerprijs nog verder stijgen, maar dan is de prijstop wel bereikt.
De grondstofprijzen zullen echter nog niet direct zakken. Het aanbod van de meeste grondstoffen is krap, terwijl het vooruitzicht voor de nieuwe oogst nog onzeker is. Dit geldt zowel voor granen als voor een product als raapschroot. Droogte in mei pakt verkeerd uit voor de oogst. Het aanbod van met name Franse granen is laag. Er is tapioca om dit tekort op te vullen.

Prognose:

de voerprijs stijgt nog tot juni.

Marc Dijkerman

Of registreer je om te kunnen reageren.