Rundveehouderij

Achtergrond

Keiharde ultimatums

Doordat een ander niet op tijd betaalt, vervroegt de bouw. Dat vergt veel regelwerk.

Ik ben altijd mobiel bereikbaar. Ik kijk niet verbaast dat er wat rinkelt in mijn broekzak, als ik op kantoor in Doetinchem rustig met een fotoreportage aan het typen ben. Het is ook geen schok als ik hoor dat het de planner van de stallenbouwer is. De verrassing is wel als planner Maikel de Groot begint over ‘dat ik gepland STOND op maandag’. Ik denk: dat wordt uitstel…
Niets is minder waar. Een andere boer heeft niet aan zijn betalingsverplichtingen voldaan. Het ultimatum liep om 13.30 uur af. Terwijl ik vanuit een ooghoek op de klok in het beeldscherm van mijn computer zie dat dit 14 minuten geleden verstreken is, vraagt Maikel me of zijn bouwteam ook morgen kan komen.

Wazig antwoord
‘Eeuhm, ja dat kan.’ Dat antwoord moet wat wazig hebben geklonken, want tegelijk gaan de raderen in mijn hoofd als een gek te keer. ‘Heb ik belangrijke afspraken staan de komende dagen?’, ’ophoogzand afbestellen, anders ligt het in de weg’, ‘Peter moet ook kunnen’, ‘vrij vragen hier op het werk’. Die ene vraag heeft een domino aan gevolgen. Het enthousiasme en de wens om nu eindelijk echt van start te gaan is zo groot dat ik toestem.
Nu alleen nog even regelen dat het geld van de spaarrekening snel wordt over geboekt zodat ik zelf wel aan de betaaltermijnen kan voldoen. Laat het maar gebeuren!

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.