Rundveehouderij

Achtergrond

Rosé andermaal stuiver in de min

Het ruime aanbod aan rosékalveren blijft fnuikend voor de prijsvorming. Sinds de piek van €3,06 in week 47 gaat het bergafwaarts. Inclusief de stuiver die er deze week afging, is het verlies 28 cent. De afzet van het vlees is hooguit redelijk; het is niet ‘bijzonder’ genoeg om de kerstdis mee aan te kleden en zo een plus in de notering te realiseren.
De afzet van blank kalfsvlees bleef op peil bij iets toegevende prijzen. Dat viel beslist niet tegen. Het lijkt erop dat de truckersacties in Italië vooral de binnenlandse logistiek, van plaatselijke kalvermesters richting slachterij, hebben gefrustreerd. Nederlandse exporteurs konden hun vlees daarom vlot kwijt, zij het met het nodige kunst- en vliegwerk om de koopwaar bij de klant te krijgen. Daarvoor werden alternatieve routes reden en gingen vrachtwagens zelfs via de trein de Alpen over.
Maar ook in Frankrijk was de markt vriendelijker dan verwacht, en om onduidelijke redenen meldde Duitsland zich voor een ruime portie vlees.
Blijft wel het feit dat de bijproducten een min opleveren. Er wordt soms zelfs wat ingevroren in afwachting van betere afzetmogelijkheden.

Prognose:

Blank gelijk, rosé opnieuw een stuiver minder.

Of registreer je om te kunnen reageren.