Rundveehouderij

Achtergrond

Blank stuiver eraf, rosé centen erbij

Deze week 5 cent minder voor blank kalfsvlees. Een gevolg van de trend die zich al weken aftekent dat er van de minder luxe delen een relatief overaanbod is, waardoor de totaalprijs van het kalf iets omlaag gaat. Toch stemt de markt niet pessimistisch. De verkoop van blank kalfsvlees beloopt een ruim volume. Bovendien is de situatie nu geheel anders dan vorig jaar. Toen zat er een ruime voorraad in de stallen, wat – gecombineerd met de traditioneel mindere vraag in het eerste kwartaal – voor lage prijzen zorgde. Nu zijn de stallen dun bezet, dankzij de vlot lopende afzet van de laatste maanden. De sector kan met een schone lei aan het nieuwe jaar beginnen, en dat geeft wat lucht aan het prijsfront.
Het aantal slachtrijpe rosékalveren droogde wat op en dat bezorgde de moeizame vraag-aanbodverhouding van de afgelopen tijd een wending ten goede. De prijs trok soms een stuivertje aan, anderen verhoogden niet; gemiddeld 2 centen erbij. Het gaat nog zeker niet crescendo, maar de mineur is uit de markt.

Prognose:

Gelijkblijvende prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.