Rundveehouderij

Achtergrond

Ruim aanbod rosé zet prijs onder druk

Wie slachtrijpe rosékalveren wil inkopen hoeft niet hard te zoeken, het aanbod is dik voldoende. Vooral daardoor ging er afgelopen week ruim een stuiver van de prijs af. Het lijkt overigens geen voorbode voor grote tegenspoed; op zich gaat het vlees heel aardig van de hand, zij het iets minder vlot dan blank kalfsvlees. Een licht neerwaartse prijsdruk is dus aanwezig, maar met wat mazzel zal het bij een paar centen blijven of blijft het niveau zelfs stabiel.
Over de verkopen van het blanke kalfsvlees heeft al helemaal niemand wat te klagen. Zoals verwacht zorgde de wat moeizamere afzet van bijproducten de afgelopen week voor een kleine min. Dat is gebruikelijk bij de grote volume’s die momenteel worden geslacht en verkocht. Immers, als vanwege de vraag naar vlees meer dieren worden geslacht, stijgt het aanbod aan bijvoorbeeld levers evenredig. Maar de vraag naar de producten die hiervan worden gefabriceerd, ligt vrij vast. Het gevolg is extra spanning op deze deelmarkt.
Het zou kunnen betekenen dat de lopende week hierdoor opnieuw iets in de min eindigt. Veel zal het echter niet om het lijf hebben.

Prognose:

Lichte neiging tot dalen, rosé wat meer dan blank.

Of registreer je om te kunnen reageren.