Rundveehouderij

Achtergrond

Prijsvast bij ruimer aanbod

Langzaamaan komen toch meer afgemolken koeien los van de melkveebedrijven. Het kon ook bijna niet uitblijven, na zo’n lange periode dat de dieren ongebruikelijk lang werden aangehouden. Er ontstaat toch een keer een moment dat dieren slijten en afgevoerd moeten worden, of er spelen andere redenen die harder meewegen, zoals een hoge mestvoorraad opgebouwd, krapte in stalruimte zitten of goed op quotum melken.
Wat strijdige geluiden over de verkoopkansen op de vleesmarkt. De nul kon afgelopen week nog worden vastgehouden. Maar waar sommigen licht positief zijn over de afzet, zijn anderen juist aan de sombere kant. Er zouden voorraden zijn opgebouwd, doordat er ruimer is geslacht dan dat er afzet is; en dat extra vlees zal komende weken toch een keer weg moeten.

Prognose:

Gelijk tot licht negatief.

Of registreer je om te kunnen reageren.