Rundveehouderij

Achtergrond

Nieuwe grondstof voor TMR

De inzet van het Total Mixed Ration (TMR)-concept door Coppens diervoeding bij melkvee werpt zichtbaar vruchten af. Het bedrijf heeft sinds kort een nieuwe bewerkte grondstof in huis, Ruco Energymix. Het is een grof gemalen meel, met hoge eiwitgehaltes en hoge energiewaarden. Het heeft 90 procent droge stof en is erg smakelijk.

Ruco Energymix werkt prestatieverhogend. De melkgift bij melkvee wordt binnen twee dagen zichtbaar gestimuleerd. Bij vleesvee is binnen enkele dagen een duidelijke verhoging van de groei zichtbaar. Gebasseerd op Tjechische en Belgische cijfers blijkt de productie gemiddeld 4 kilo per koe per dag te stijgen als 1,5 kilo Ruco wordt verstrekt. Het werkt ook positief op het eiwitgehalte, vet blijft gelijk. Een groep Charolaisstieren bleek er bijna 100 gram groei per uur op te groeien. Coppens wil het de komende maanden zelf in Nederland gaan testen.

De prijs bedraagt €49,90 per 100 kilo.

Meer info: Coppens Diervoeding, info@coppens.nl, Gybert Baltussen (06) 11028731

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.