Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Markt voor rundvlees erg zwak

Zoals verwacht ging er afgelopen week een stuiver van praktisch alle klasseringen af (de NBHV hield alleen de P gelijk waarop de grafiek gebaseerd is. De belangrijkste oorzaak is de erg moeizame afzet van het vlees; de slachterijen moeten er behoorlijk wat moeite voor doen om het in de markt weggezet te krijgen. De vooruitzichten aan die kant van de markt zijn niet verbeterd.
Het aanbod is nog steeds wat ruimer dan enkele weken geleden, al gaat het niet om grote volumes aan dieren. Maar het iets grotere aanbod leidt wel tot neerwaartse prijsdruk. Dat in buurland Duitsland dezelfde trend te zien is, draagt bij aan de sombere marktstemming. De slachterijen daar hebben een slecht jaar achter de rug en lijken in de laatste maanden de schade nog wat te willen beperken. Alles bijeen zal deze week opnieuw een verlies geven.

Prognose:

5 cent lager.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    er wordt teveel vlees uit z.amerika op de europese markt gedumpt om een lage prijs voor de consument te krijgen,dit is ook politiek

Of registreer je om te kunnen reageren.