Rundveehouderij

Achtergrond

Marges krap voor roséslachter

Om de slachthaken wat beter benut te krijgen en zo toch wat inkomsten tegenover de vaste kosten te zetten, bewegen slachterijen die normaal vooral op ouder rundvee mikken, zich de laatste tijd ook op het marktterrein van de gespecialiseerde verwerkers van rosékalveren. En dat terwijl het aanbod van rosés niet overhoudt, of beter gezegd zelfs erg klein is.
De afzet van het vlees loopt rustig door, maar is niet overdreven goed. Dat betekent dat er voor de slachterijen momenteel geen droog brood te verdienen is aan rosékalveren; de marges laten duidelijk te wensen over.
Het blanke kalfvlees vond afgelopen week redelijk makkelijk een nieuwe eigenaar, ondanks een feestdag (Allerheiligen) in katholiek Europa en het hoge prijsniveau. Die trend lijkt zich deze week door te zetten bij gelijkblijvende prijzen. Mogelijk zit er vanaf half november, richting het einde van het jaar, nog zelfs een plusje in. Er kan een verschuiving optreden van het voorvlees, dat momenteel erg goed te slijten is, naar de betere delen van de achterhand die tijdens de feestdagen kansen krijgen in het kerstmenu.

Prognose:

Gelijkblijvend voor zowel blank als rosé.

Of registreer je om te kunnen reageren.