Rundveehouderij

Achtergrond

Luxe kalveren tikje erbij

De meeste soorten nuchtere kalveren bleven afgelopen week (vrijwel) gelijk in prijs. Bij de kruislingen echter kon er nog een plusje worden genoteerd. Ze maken naar schatting ergens tussen 5 en 10 % van het aantal nuka’s uit, een veel lager niveau van de tot 20 % die in het verleden gebruikelijk was. Door de schaarste blijven dergelijke dieren goed te plaatsen.
De rek lijkt er nu wel uit in de markt. Er blijven veel dieren uit met name Duitsland komen. Ook is er import uit Ierland, al moet de geboortepiek daar nog op gang komen. Verder gaat meespelen dat de integraties eind van het jaar minder dieren opzetten, rekening houdend met de matige vraag naar kalfsvlees in de tijd dat deze dieren slachtrijp zullen zijn. Over enige weken kan er daarom wat meer druk op de nukaprijzen komen.

Prognose:

Deze week gelijkblijvend niveau.

Of registreer je om te kunnen reageren.