Rundveehouderij

Achtergrond

Kleine volumes, matige afzet

Gemengde geluiden uit de markt deze week. De een ziet het aanbod aan koeien ietsje ruimer worden, de ander juist krapper. Sowieso gaat het om bescheiden volumes; de bezetting van de slachthaken is krap aan. Extra vraag om haken te vullen zou opwaartse druk op de prijzen kunnen geven. Anderzijds loopt voor een aantal melkveehouders per 1 december de herfst/wintermelktoeslag af. Daardoor kunnen meer afgemolken koeien beschikbaar komen, met dan weer neerwaartse prijsdruk.
Aan de vleeskant is er weinig ruimte voor groot optimisme. Het zou richting kerstdagen niet raar zijn dat met name het achtervlees wat beter gaat lopen, maar zo’n plusje moet wellicht nog wachten tot na sinterklaas. Traditioneel is eind november, begin december nooit een toptijd voor vleesverkopen in dit kwaliteitssegment.

Prognose:

Gelijk met (piep)kleine kans op plus.

Of registreer je om te kunnen reageren.