Rundveehouderij

Achtergrond

Kalfsvlees vindt vlot weg naar klant

Ondanks het (voor de verkopende partij) aangenaam hoge prijsniveau slaagden de integraties er de afgelopen week goed in om hun blanke kalfsvlees te slijten. De markten in Duitsland en Italië, en ook Frankrijk, waren lekker op dreef. Er klinken geluiden dat meer vlees is verkocht dan op de planning stond.
Het prijsniveau lijkt nu toch wel zo hoog, dat potentiële klanten ook goedkopere vleessoorten in de gaten houden. Binnen het kalfsvleessegment treedt een verschuiving op van het luxere achtervlees naar het minder populaire voorvlees; dat heeft daar mogelijk mee te maken. Toch blijven de verkopers optimistisch voor komende weken. Ze sluiten niet uit dat er nog een stuivertje bij kan komen.
Ook bij de rosés ging het wat minder met achtervlees en deed voorvlees het relatief goed. Qua inkoop zijn ze erg duur voor de slachterijen. Er wordt ruim onvoldoende marge gehaald. Omdat het aanbod afgelopen week mee leek te vallen - de verwachting was een krap aanbod - zal het voor dit slag vee moeilijker zijn de prijs vast te houden. Toch wordt nog geen prijsdaling voorzien.

Prognose:

Blank een klein plusje, rosé gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.