Rundveehouderij

Achtergrond

Iets groter aanbod koeien

Aan de afzetkant blijft het kwakkelen bij de slachtkoeien. Het vlees wordt moeizaam verkocht. Gelukkig dus dat het aanbod van slachtvee niet op een hoog niveau zit. Maar het gevolg van dergelijke beperkte aantallen is dat kleine wijzigingen in het aanbod al invloed hebben op de prijsvorming.
Dat gebeurde deze week ook. Er kwamen wat meer slachtkoeien op de markt. Daarom ging er een aantal centen van de prijs af. De NBHV hield het op een bescheiden min van 3 cent (grafiek), maar andere bronnen geven aan dat een cent of 7 minder werd neergeteld.
De kwaliteit van de dieren daalt wat. De weidekoeien zijn zo’n beetje op; het aanbod verschuift steeds meer naar afgemolken koeien. Er wordt goed gemolken, waardoor - na maanden dieren vasthouden - nu dan toch meer koeien richting slachthuis gaan.

Prognose:

Gelijke prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.