Rundveehouderij

Achtergrond

Herfstuitstoot minimaal

De traditionele herfstuitstoot van overtollige, oudere melkkoeien is afgelopen jaar praktisch uitgebleven, omdat melkveehouders elke koe houden die dure melk oplevert. Maar deze week was het aanbod aan slachtvee dan toch even wat ruimer, omdat nog buitenlopende koppels ondertussen ook de stal opzoeken. Erg welkom voor de slachterijen, die veel moeite hebben om een fatsoenlijke bezetting van de slachthaken te halen. Omdat import vanuit de buurlanden onaantrekkelijk is door bijkomende kosten, concurreren de slachterijen ook met de roséslachters.
Dat inkoopbeleid is er overigens slechts om de vaste kosten nog wat goed te maken, het is geen gevolg van een grote vraag naar vlees. Die vraag is zelfs erg zwak te noemen. De bedrijfsresultaten zijn slecht, waardoor de prijzen onder druk staan.

Prognose:

Deze week stuiver eraf.

Of registreer je om te kunnen reageren.