Rundveehouderij

Achtergrond

Weer een prijsdaling voor rosés

De rosés daalden afgelopen week gemiddeld met 3 cent naar €2,90 per kg. De meeste noteringen bleven overigens stabiel. Daarom is de daling ook niet zo groot. Daar waar een daling plaatsvond, komt dat door het overdadige aanbod.
Over het algemeen staan de vleesprijzen voor rosés niet in verhouding tot de betaalde prijzen voor rosés. Oorzaak hiervan is de nieuwe concurrentie van twee slachterijen, die nu ook rosés slachten. Slachterijen die al rosés slachtten, komen hierdoor met hun afzet in de problemen. Door de toegenomen concurrentie zijn de prijzen minimaal gedaald.

Buitenland: volop schaarste

De prijs voor blank kalfsvlees bleef afgelopen week weer stabiel met gemiddeld €5,88 per kg. Net als vorige week houdt het krappe aanbod in het buitenland de prijzen op een gelijk niveau. Oktober is doorgaans wel een moeilijke maand voor kalfsvlees. In deze maand vallen de eerste schoolvakanties. Hierdoor wordt vaak ook weer minder kalfsvlees geconsumeerd. Momenteel is het weer in Zuid-Europa warm voor de tijd van het jaar. Ook dit zet de prijzen onder druk.

Prognose

Rosé onder druk en blank moeizaam gelijk.

Wieja Heida

Of registreer je om te kunnen reageren.