Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijzen voor slachtvee

De notering van Doetinchem liet vorige week alle prijzen voor zowel stieren als koeien ongewijzigd. De situatie is dan ook nagenoeg onveranderd gebleven. Dat betekent een krap aanbod met daar tegenover een magere vraag.
Vooral de vraag naar het luxe achtervlees valt tegen. Dat is normaal voor deze tijd van het jaar. Op dit moment wordt immers veel wildvlees gegeten in belangrijke afzetmarkten in het buitenland. Eind november loopt het wildseizoen vaak weer af. Tot die tijd blijft de vraag naar achtervlees matig.
De vraag naar voorvlees loopt beter. Dit type vlees wordt veelal in de winterpot verwerkt.
Bij slachterijen staan de marges onder druk. Prijsdalingen zou hen dus goed van pas komen. Het gevaar is echter dat het aanbod verder gaat afnemen. Hierdoor dreigt het resultaat, als gevolg van een kleinere omzet, nog verder onder druk te komen. Slachterijen zullen dus veel naar elkaar kijken voor ze wat doen.

Prognose

Stabiel tot dalend.

Wieja Heida

Of registreer je om te kunnen reageren.