Rundveehouderij

Achtergrond

Slachtstieren in stabiele en vaste markt

De notering van Doetinchem voor slachtstieren bleef afgelopen week voor alle kwaliteiten stabiel. Het aanbod van stieren is krap. De vraag naar stierenvlees is echter ook niet groot. Kortom vraag en aanbod zijn in evenwicht.
Net als bij de slachtkoeien is er geen sprake meer van voorraden. Afgelopen week had het noorden herfstvakantie en deze week het zuiden. Hierdoor valt de vraag naar vlees nu tegen. Daarbij zorgt het wildseizoen in Zuid Europa voor minder vraag naar vlees. Beide zijn in november voorbij. Daarom is de verwachting dat tegen die tijd de prijzen gaan stijgen. De marges bij de slachterijen staan wel onder druk, maar door het krappe aanbod hebben ze geen keus. Daarnaast zal het krappe aanbod van rosés ook de krapte aan rundvlees niet oplossen.

Prognose

Stabiel tot stijgend

Wieja Heida

Of registreer je om te kunnen reageren.